HTML

steAl this blog!

Nem szórakoztat, nem informál, nem ad pluszt, de ha el akarod baszni az időd arra tökéletes...

Friss topikok

  • steal.this: Márk: Ez még mindig nagyságrendekkel kevesebb kárt okozott, mint az összes többi vallás bármelyike... (2008.12.09. 18:52) A Vízöntő kora
  • garázdabillegető (törölt): :) Hány éves vagy? 15? Egyébként igazad van. A polgár csakis posványban élhet, abban nőtt fel, abb... (2008.06.14. 21:48) Polgári értékrend
  • garázdabillegető (törölt): :) és? Nehezére esik megvenni a piát az alkesznek 11 óra előtt? Öngondoskodás, tudod. (2008.06.14. 21:25) Újra

Linkblog

Polgári értékrend

2008.01.15. 04:34 steal.this

Hamis, üres, illúzió, képmutató.

Hogy miért?

A polgári világ a renden és a biztonságon alapul, azon, hogy dagonyázzunk ugyanabban a posványban, amit a szüleink kegyeskedtek ránk hagyni. Meg persze azon a hihetetlen magabiztosságon, amit csupán egy véletlen esemény (a polgári családba születés) alapoz meg. A polgárok kiválóan képesek követni a divatot, de semmi újat nem tudnak létrehozni, ahhoz túl konformisták. A polgári társadalom (kapitalizmus) melletti legfőbb érv az újítás lehetősége. Érdemes azonban megnézni, hogy az újítások nem a polgári viszonyokból jönnek, hanem azon kívülről. A self-made man mítosza nem a polgárság mítosza. A self-made man a nyomorból tör be a polgárság köreibe, kívülről jön. Nem is jöhet máshonnan, hiszen amit csinál az éppen a polgári értékek, mint amilyen a rend felforgatása. A polgárság még mindig nem képes elfogadni azt a nagyon is banális tényt, hogy a világ kaotikus. Ezért kell megijednie mindentől, ami erre rávilágít. A polgár mérsékletes is ezért nem tud hinni még az extázis hatalmában sem. Ezt nem tudták felfogni a hippik, akik úgy gondolták, hogy egy bizonytalan, de extatikus életforma sokkal jobb, mint az unalom biztonsága. Gyorsuló világunk azonban a biztos pontok megszüntetésével szép lassan aláássa ezt az értékrendet, nem lehetünk biztonságban többet, ezért új értékekre van szükség. Ennek tagadása anakronizmus, a szomorú az egészben mégis az, hogy a polgárság foggal-körömmel-rohamrendőrrel-végtelen fogyasztással-tűzzel-vassal-médiával-politikával-mindennel védeni fogja saját kis világát, mely csak az övé és ahová senki nem léphet be. Hogy ez magányhoz vezet, az nem érdekes, lényeg a birtoklás és a hatalom, az ego őrült világa.

1 komment

Címkék: agymenés

A bejegyzés trackback címe:

https://stealthis.blog.hu/api/trackback/id/tr49297896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garázdabillegető (törölt) 2008.06.14. 21:48:57

:) Hány éves vagy? 15?
Egyébként igazad van. A polgár csakis posványban élhet, abban nőtt fel, abba tojja bele a gyerekét.
Bevallom, én kitörtem. Posványban nőttem fel, de nem kaptam meg mindent, volt, amiért meg kellett küzdenem. Az iskolában jó voltam, de haszontalan tudást adtak - azaz a későbbi élet szempontjából hasznos tudást (felvételihez, egyéb posványoid dolgokhoz, amivel csakis a posványt építhetem tovább), de Valójában nem hasznos. Az igazán jó orális szexre pl. nem készítettek fel, se a terepmotorozásra, se a jointsodrásra.
Aztán lett egy nőm, akivel egy goa-partin keltünk egybe. Direkt csináltunk öt gyereket, akiket a terhesség különböző szakaszaiban abortáltunk hozzá nem értő sarlatánokkal (jóhogy nem polgári orvossal!!!!), a kicsiket megtartottuk, formalinos dunsztosüvegben, de nem nagyság szerinti sorrendben vannak elrendezve a polcon, mert a rendszerezés a polgárok ismérve. Végül két gyereket engedélyeztünk, ez egyiket szüntelenül kínozzuk fizikális, pszichés és verbális erőszakkal, a másikat viszont tejben-vajban-drogban fürdetjük - nekünk is, és nekik is extaktikus élményt nyújt ez a tapasztalat, ez a kaotikus kontraszt. Már nem sokáig, mert a tejeset hamarosan eladjuk egy meleg párnak, egy csivava kutyáért cserébe.
A szüleinket lecseréltük (a posvány miatt, amit soha nem bocsájtunk meg), és hozzánk hasonló, de 15 évvel idősebb párral fogadtatuk magunkat örökbe, a transzvesztita faterral már dugtam. Sose dugtam még a travi faterommal előtte.
Természetesen dolgozunk is, a csaj árpát gömbölyít, mert ebből jobb sört lehet főzni, én meg mutáns pöfeteggombát tenyésztek, amivel az LSD hallucinogén hatását reménylem semlegesíteni, ezzel is jobbítva a világot. Ezt egy hete csináljuk, de lassan váltani kell, jöjjön már az új kihívás, új ismeretségek, új élet!!!!! Unalmas a posvány!
Észrevettem azt is, hogy a gyorsuló világot meg végeredményben a sok-sok polgár gyorsítja, bazmeg, jó hogy nem veszek ebben passzívan részt. Egyik héten tovább gyorsítom, a következőn meg leállítom. A fő célom (vazze, van célom :(((( persze az, hogy addig gyorsítsam, még végül, végre megsemmisül az egész, mert kurvára semmi értelme az egész életnek. Nincs érték, vagy az érték az, hogy minden legyél egyszerre és mindenkor és mindenkivel.
süti beállítások módosítása